Speedy+Randonneur Club-gravelrit GRAVALHALLA

Zondag 13 Augustus 2023 08:00

165 km door Siegfried

Locatie: Londerzeel

Vertrekuren:8:00-10:00
Adres:Palm Breweries NV 3 Steenhuffeldorp 1840 Londerzeel
 
Organisatoren: Grinta
VWB:/
Website: https://www.eventbrite.be/e/tickets-gravalhalla-605915598867?aff=ebdsoporgprofile
Inschrijvingsgeld:25€
Afstanden:55, 100 of 165 km (waarvan telkens 50% offroad)
 
Extra info:Een gravelride vol beleving op Vlaams-Brabants grondgebied, georganiseerd door Grit!, het gravelplatform van Grinta!. Supported by Cornet.
 

Wat? Een gravelride vol beleving op Vlaams-Brabants grondgebied, georganiseerd door Grit!, het gravelplatform van Grinta!.

Waar? Start en finish is in Steenhuffel bij Brouwerij Palm & De Hoorn, hofleverancier van Gravalhalla’s huisbier, Cornet.

Wanneer? Zondag 13 augustus. Start tussen 8 en 10 uur.

Afstanden? 55, 100 of 165 km (waarvan telkens 50% offroad).

Prijs? € 25

Gravalhalla is een nieuwkomer op de gravelkalender. Grit!, het gravelplatform van Grinta!, wou niet alleen mediapartner zijn van tal van gravelevents, het wilde ook zijn eigen gravelride op de kalender. Zo ontstond Gravalhalla, een nieuw gravelfeest in Vlaams-Brabant.

Pajottenland als speeltuin

Vanuit Steenhuffel duik je via de Brabantse kouters de Groene Rand rond Brussel in en ontdek je een offroad paradijsje in de schaduw van de hoofdstad. Hoe dieper je afzakt richting zuiden, hoe meer het landschap gaat glooien en hoe vaker je benen op de proef worden gesteld. Er zijn twee bevoorradingsposten: in Asbeek (alle afstanden) en in Gooik (medium en langste afstand). Hier in de buurt heb je de brede grindostrades en aardewegen trouwens voor het uitkiezen.

De korte afstand: 55 km

De kortste afstand van Gravalhalla is op zich al een mooi gravelavontuur met een tussenstop die is voorzien in Asbeek. De 55 km serveert een mooie rit in de groene rand rond Brussel die je over de Brabantse Kouters richting de glooiende akkers rond Asse en Affligem brengt. Je fietst met zicht op de skyline van de hoofdstad maar wel altijd in het groen. Via het Kravaalbus en Buggenhoutbos keer je terug nar Steenhuffel, waar een frisse Cornet voor je klaarstaat.

De medium afstand: 100 km

Mag het wat meer zijn dan 55 km maar is 165 km van het goede te veel? Dan is de medium afstand van 100 km iets voor jou. Dan keer je vanuit Gooik terug richting Steenhuffel en rijg je nog een reeks bossen aan elkaar. Er staan passages in ondermeer het Liedekerkebos, het Kravaalbos en het Buggenhoutbos op het menu.

De lange afstand: 165 km

Ben jij een bikkel die niet vies is van wat extra kilometers én hoogtemeters? Pik de prachtige lus van 65 kilometer richting Hallerbos dan ook zeker mee. Via de boomgaarden en akkers rond Kester en Pepingen gaat het richting Zennevallei en de brede dreven van het Hallerbos. Werkelijk een stukje Pajottenland om duimen en vingers bij af te likken. Na de tweede bevoorrading in Gooik kan ook jij de terugrit naar Steenhuffel aanvatten.

Veel extra’s

Deelnemen aan Gravalhalla kost je (slechts) € 25. Voor dat geld krijg je niet alleen een prachtig en uitdagend gravelparcours op je bord, voor elke deelnemer wordt daarbovenop ook voorzien: gratis koffie van Coureur Espresso bij de start, ruime bevoorrading (inclusief Cornet Alcoholfree) in Gooik; Cornet Oaked of Corned Smoked én hartige hap bij aankomst in Steenhuffel. Sowieso zorgen we na afloop van jouw ride voor een leuk après sfeertje! Je gravelbike kan je na afloop poetsen op de Karcher-afspuitstand. Bike7 zorgt voor de schoonmaakproducten. Met de komst van Classified en Origine (die elk hun testvloot gravelbikes mee zullen brengen) is er de mogelijkheid om op een kort testcircuit gravelbikes uit te proberen.

Dikke merci aan onze partners

Cornet, Chimpanzee, Coureur Espresso, Sportful, Toerisme Vlaams-Brabant

En verder

* Natuurlijk zijn ook mountainbikes welkom tijdens Gravalhalla. We beseffen dat nog lang niet iedereen in het bezit is van een gravelbike.

* Er is géén bewegwijzering. We voorzien wel gpx-routes. Voor wie van tevoren inschreef: die ontvangt in de dagen voor Gravalhalla de gpx van de routes. Voor wie ter plekke inschrijft: die scant de QR-code voor aanvang van de rit en uploadt de route meteen op de gps. Gravalhalla fiets je dus op gps, hou daar rekening mee.

* Het is een open deur intrappen maar het dragen van een fietshelm is wel degelijk verplicht.

* Iedere deelnemer verklaart houder te zijn van een verzekeringspolis burgerlijke aansprakelijkheid 'derden'.

* Grinta! Publicaties bv is niet aansprakelijk voor gebeurlijke ongevallen.

 
 
 


Deelnemers 0



Voor deze MTBHa8 gravelrit van zondag verwachten we meestal bewolkt weer.

De gevoelstemperatuur bij de start van deze Speedy+Randonneur-gravelrit is zo'n aangename 18°, maar het wordt warmer tot zo'n 23° bij aankomst. Er is een klein scheetje wind vanuit het zuiden en deze draait naar het zuid-westen tegen het einde. Het zal redelijk bewolkt zijn, maar nikske regen, ge moet een ander excuus zoeken om thuis te blijven voor deze gravelrit!


WindWeer Neerslag TempGevoelVochtigheid Wolken
Begin gravelrit 2 Bf bewolkt0.0 mm18°c 18°c 81 %100 %
 25 km 2 Bf bewolkt0.0 mm18°c 19°c 81 %100 %
 50 km 2 Bf bewolkt0.0 mm20°c 20°c 77 %100 %
 75 km 2 Bf bewolkt0.0 mm21°c 21°c 71 %100 %
 100 km 2 Bf bewolkt0.0 mm21°c 21°c 66 %85 %
 125 km 3 Bf bewolkt0.0 mm22°c 22°c 62 %79 %
 150 km 3 Bf bewolkt0.0 mm23°c 22°c 61 %70 %
Einde gravelrit 2 Bf bewolkt0.0 mm23°c 23°c 58 %73 %

De afstand vanaf op de markt naar de start 3 Steenhuffeldorp 1840 Londerzeel is


Zorg eerst dat je ingelogd bent, en klik dan gewoon op de 'ik doe mee' knop. Dit kan je natuurlijk enkel doen als deze rit of event nog niet voorbij is, en nog niet vergrendeld is.
Indien nodig zal je nog automatisch bijkomende vragen te zien krijgen, en kunnen beantwoorden.

Over deze website...

Deze MTBHA8.be-site is gebouwd door fietsers, voor fietsers.

Ook interessant voor uw club ?

Meer info ...

Kalender

 Zon
 5
  8:00h Speedy+Randonneur 1
  TT Overijse
    60 km door Siegfried
      gereden tegen 20.6 km/h-
  8:00h Speedy+Randonneur
  Hombeek
    75 km door Siegfried
  8:00h Speedy+Randonneur 1
  Top Team Ritten (Gravelritten)
    100 km door Benny
      gereden tegen 20.8 km/h-
  = Clubactiviteit

Bekijk kalender

Zoek op MTBHA8.be...